KÖRNYÉK

A JENNY faházak környékén rengeteg lehetőség kínálkozik az aktív sportolásra, pihenésre és a relaxra

Turizmus a Nyugati Tátrában  (o,5 km)

A közeli környék lehetőségek széles kínálatát nyújtja a különböző nehézségi fokú turisztikára. Egyenest a faluból lehetséges a Babky hegyre való feljutás, ahonnan a gerincen tovább mehetnek a Sivý hegyre és tovább a Zuberec-re. További turistaút vezet a Bobrovecká dolina-n keresztül a Sokol és a Mních hegyre. A kitartóbb turisták folytathatják útjukat a Jalovecká dolina-n keresztül a Ráztoka, Baníkov vagy a Baranec hegyre, esetleg meglátogathatják a Žiarska dolina-t.

 

 

 

Kerékpárutak a kezdő és a tapasztalt kerékpárosok számára (0,5 km) 

Cyklistika LiptovA kerékpározás szerelmeseire kellemes meglepetésként hat a kerékpárutak széles választéka, közúton vagy terepen a természetben. Nagyon közkedvelt kerékpárút a : Bobrovček – Bobrovecká dolina – Žiarska dolina – Smrečany – Trstené – Bobrovec – Bobrovček.
További érdekes liptói kerékpárutakat talál a http://www.visitliptov.sk/ weboldalon.

 

 

Hegyi szállások /Szalas/  (1 km)

A JENNY faházak közelében több elérhető hegyi szállás található, melyek friss juhsajtot vagy zsendicét kínálnak. A legközelebbi hegyi szállás körülbelül 1 km távolságban található. Ha kirándulását hosszabb sétával szeretné kellemesebbé tenni, melyet liptói specialitások kóstolásával szeretne befejezni, biztosan látogasson el a következő hegyi szállásra, mely 4 km távolságra található a faházaktól.

 

 

Aquapark Tatralandia (5 km) 

TatralandiaA Tatralandia Holiday Resort a legnagyobb egészéves vizes szórakozás areálja Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban. Ahhoz, hogy kiélvezze Tatralandiát, egy nap nem elegendő. Ugyanis ideális hely az üdülésre minden korosztály számára. A tenger-, termál- vagy forrásvizes medencékben, különböző nehézségi fokú tobogánokon, szaunák világában vagy a wellness központban a család minden tagja megtalálja számítását   www.tatralandia.sk 

 

 

Liptovská Mara víztározó (7 km) 

Szlovákia legnagyobb víztározója, Liptovská Mara, fürdőzési lehetőséget, vízi sportokat és festői hajókázásokat kínál. Elegendő választani a kínálatból a www.maracamping.sk weboldalon

 

 

 

Liptószentmiklós /Liptovský Mikuláš/ (10 km) Liptovský Mikuláš

Liptószentmiklós járási székhely a régió látogatóinak a szolgáltatások egész spektrumát kínálja, sportolási lehetőségeket, társadalmi és kulturális életet. Több tucat neves személyiség szülővárosa és alkotómunkájának helyszíne. A történelemben kalandozhat a számos emlékmű megtekintésével, melyek a város területén találhatók. Az édes semmittevést élvezheti a stílusos vendéglőkben, kávéházakban vagy a helyi sörfőzdében.

 

 

 

Gyemenói Jégbarlang /Demänovská ľadová jaskyňa/ (15 km)

Gyemenói Szabadságbarlang /Demänovská Jaskyňa Slobody/ (17 km)

Stanisovsky barlang /Stanišovská jaskyňa/ – Liptovský Ján (20 km)

Archeoskanzen Havránok (22 km)

Gino Paradise Bešeňová (25 km)

Chopok Jasná – Nízke Tatry (25 km)

Skanzen Pribylina (28 km)

Rózsahegy /Ružomberok/ (35 km)

Magas Tátra /Vysoké Tatry/ (50 km)

Poprád /Poprad/ (65 km)